Sakralno-romarska pot

Izhodišče:

Trg v Malečniku (II)

walking_icon
Krajša pot za ogled sakralnih objektov, dveh cerkva, križev pot, romarska pot, katakombe in najstarejša preša ter župnijska vinska klet.

Začnete na trgu pred župnijsko cerkvijo, kjer si lahko na začetku ali koncu poti (v primeru najave) ogledate cerkev, katakombe, Glaserjev salon, najstarejšo prešo v kraju in župnijsko vinsko klet. Nato se odpravite v smeri Hrence M6. Pred križiščem zavijete levo in nadaljujete po pešpoti M7, imenovani Križev pot, ki vas vodi mimo 14 kapelic.

Prispete na vrh hriba Gorca, kjer se nahaja cerkev Device Marije (v primeru najave je možen ogled). Nadaljujete preko pokopališča in prispete do hiše Oskarja Neuvirta, kjer si lahko ogledate razstavo klopotcev na prostem in občudujemo edinstven razgled na Maribor (v primeru najave je mogoča tudi predstavitev).

Usmerite se mimo kapelice na desni strani, od koder nas označena romarska pot M8 vodi mimo razgledne točke v smeri motela Črni Baron. Po prečkanju gozda v dolino Frajgrabe, zavijete levo skozi naselje in nadaljujete do ceste M4. Sledite cesti mimo OŠ Malečnik in se vrnete na izhodiščno točko.

2.2

kilometrov

1.5

ure